سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و از سخنان آن حضرت است ، چون کسى از او پرسید : « رفتن ما به شام به قضا و قدر خدا بود ؟ » پس از گفتار دراز ، و این گزیده آن است : ] واى بر تو شاید قضاء لازم و قدر حتم را گمان کرده‏اى ، اگر چنین باشد پاداش و کیفر باطل بود ، و نوید و تهدید عاطل . خداى سبحان بندگان خود را امر فرمود و در آنچه بدان مأمورند داراى اختیارند ، و نهى نمود تا بترسند و دست باز دارند . آنچه تکلیف کرد آسان است نه دشوار و پاداش او بر کردار اندک ، بسیار . نافرمانیش نکنند از آنکه بر او چیرند ، و فرمانش نبرند از آن رو که ناگزیرند . پیامبران را به بازیچه نفرستاد ، و کتاب را براى بندگان بیهوده نازل نفرمود و آسمان‏ها و زمین و آنچه میان این دو است به باطل خلق ننمود . « این گمان کسانى است که کافر شدند . واى بر آنان که کافر شدند از آتش . » [نهج البلاغه]
 

 

 

وبلاگ های قرآنی Quranic Weblogs

پیشینه علوم قرآنی در وبلاگ «قرآن‌نویس»

گروه وبلاگ: «در قرن نهم معروف‏ترین و جامع‏ترین کتاب در علوم قرآنى کتاب ‏«الاتقان‏» فی‏علوم القرآن، بر دست‏برومند جلال الدین سیوطى(متوفاى 911) نوشته شد.»

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، وبلاگ «قرآن‌نویس» یکی از وبلاگ‌های سرویس‌دهنده بلاگفا است که در چهارمین پست خود «پیشینه علوم قرآنی» را به‌روز کرده‌است.

بلاگر «قرآن‌نویس» این مطلب را که با نام «مباحث فی علوم القرآن» از دکتر صبحى صالح، استاد علوم اسلامى در دانشگاه‏ لبنان، در این پست آورده‌است.

وبلاگ «قرآن‌نویس»

بلاگر می‌نویسد: «بحث درباره قرآن و شناخت مسایل مختلف آن، از همان دوران نخست مطرح‏بوده و همواره در طول تاریخ، بزرگان و دانش‌پژوهان در این زمینه به بحث و گفتگو نشسته و آثار نفیس و گران‏بهایى از خود به یادگار گذارده‏اند و این‏مطالعات پیوسته ادامه دارد.»

احمد کریمی بلاگر «قرآن‌نویس» بر پایه مدارک موجود، اولین کسى که درباره قرآن به بحث نشست و گفت و گو آغاز کرد را یحیى بن یعمر معرفی کرده و نوشته‌است: «یحیى بن یعمر شاگرد برومند ابو‌الاسود دؤلى (متوفاى 89) بود. نام برده ‏کتابى در فن قرائت قرآن، در روستاى واسط، نگاشته که شامل انواع قرائت‏هاى‏مختلف آن دوره است. سپس حسن بصرى (متوفاى 110) کتابى در عدد آیات ‏قرآن نوشت.»

بلاگر در ادامه می‌نویسد: «نویسندگان و آثار دیگر موجود در این زمینه به ترتیب ظهور، عبارتند از: عبد الله بن عامر یحصبى(متوفاى 118) رساله‏اى در اختلاف مصاحف عثمانى و نیز رساله دیگرى در وقف و وصل در قرآن نوشته‌است و شیبة بن نصاح مدنى (متوفاى 130) کتاب‏ «الوقوف‏» را نگاشت. آبان بن تغلب(متوفاى 141) نخستین‏کسى است که پس از یحیى بن یعمر در فن قرائات کتاب نوشت.»


متن کامل این پست را در اینجا بخوانید!

منبع: www.iqna.ir






::: پنج شنبه 86/4/21 ::: ساعت 10:34 عصر :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
نظرات شما: نظر